המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד)

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד) הוא למעשה, "רופא מוסמך" מטעם משרד הבריאות אשר תפקידו לערוך בדיקות רפואיות עבור משרד הרישוי. סמכות זו של המרב"ד נקבעה בפקודת התעבורה וכן, בתקנות התעבורה.

מתוקף סמכות זו, רופאי המרב"ד רשאים להביא בחשבון מידע מן המרשם הפלילי לגבי מבקש רישיון או בעל רישיון, לצורך עריכת בדיקות רפואיות.

במידה וקיבלתם זימון לבדיקות במכון הרפואי, פנו באופן מיידי לעורך דין מומחה בתחום לקבלת ייעוץ וייצוג נכון וזאת על מנת שלא לאבד את רישיון הנהיגה שלכם!

תפקידי המרב"ד
המרב"ד מתמחה ועוסק ברפואה ובפסיכולוגיה תעבורתית. ייעודו של המרבד הוא מניעה ראשונית של מגפת תאונות הדרכים, שנגרמות בגין ליקוי בריאותי-גופני ו/או אישיותי-התנהגותי של הנהג. תפקידו, גילוי ליקויים בריאותיים רלוונטים אצל הנהגים העלולים לגרום לתאונות דרכים.

המכון אחראי על קביעת כשירותם הרפואית של הנהגים המופנים אליו, לכן קיימת חשיבות מירבית להיוועץ עם עורך דין מומחה בתעבורה טרם ההתייצבות במכון.

אוכלוסיות המופנות למרב"ד 
דוגמאות למקרים בהם ניתן להפנות נהגים לבדיקה במרב"ד:

  • נהגים המבקשים רישיון נהיגה עבור רכב ציבורי או משא כבד.
  • נהגים המוגדרים "עברייני תנועה מועדים", לאחר תום תקופת השלילה.
  • נהגים שדווח על מעורבותם בתאונת דרכים.
  • דיווח רופא- חולי של אדם העשוי לסכן בנהיגתו את עצמו ואחרים.

הליכי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים 
נהג אשר קיבל זימון למרב"ד מתבקש להציג אסמכתאות רפואיות או כל מידע רלוונטי אחר שיידרש.

לצורך קבלת החלטה בעניין כשירותו של הנהג לקבלת רישיון נהיגה, עליו לעבור בדיקות יסודיות ומעמיקות ואף מבחנים רבים כגון: מבחני אישיות, אבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי ועוד. לאחר ביצוע הבדיקות, תתקבל החלטה בעניין היתר/שלילת רישיון הנהיגה של הנהג.

המלצת המרב"ד המבוססת מבחינה מדעית ומנומקת דייה, צריכה להציג בשקיפות מלאה את דרך ההגעה למסקנות, לרבות המידע/הרקע התומך אודות הנבדק שעמדו לרשות המרב"ד טרם גיבוש המלצתו.

ועדת ערר
לנבדק יש, על פי דין, זכות ערעור על המלצת המכון בפני ועדת הערר שהיא ישות בקרה וגורם שמוסמך לשנותה או לקבלה. פרט לזכות ערעור, יש לנבדק זכות לבקש דיון חוזר במועד שנקבע על גבי ההמלצה הסופית של המרב"ד או של ועדת הערר.

מבקש רישיון נהיגה או בעל רישיון הרואה עצמו נפגע מהחלטת הרופא המוסמך, רשאי לערער בפני ועדת ערר תוך 30 ימים מיום שנודעה לו ההחלטה האמורה. 

ועדת הערר רשאית לאשר את החלטת הרופא המוסמך, לשנותה או לבטלה או להורות על בדיקה מחודשת בידי הרופא המוסמך של מבקש רישיון הנהיגה או של בעל רישיון נהיגה או ליתן החלטה אחרת ככל שיחייב העניין.


קיבלתם זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים? 
עורכת דין לוטם ברלה מזמינה אתכם ליצור קשר עם משרדה על מנת שתוכלו לקבל ייעוץ וליווי מתאים בהליך ובכך להימנע משלילת רישיון הנהיגה שלכם.

הצלחות המשרד

בזכות עבודה עיקשת הצלחנו להחזיר למאות נהגים בישראל את רישיון הנהיגה

דרכי התקשרות

072-2149259

052-8215615

blotemadv@gmail.com​​

שער פלמר 2, חיפה